Enchiladas med majs och paprika
Ingredienser
- Bananschallotenlök
- Majs
- Nötfärs
- Pesto Rosso
- Pizzasås
- Riven ost
- Röd paprika
- Tomater
- Tortillabröd
- Olivolja
- Paprikapulver
- Spiskummin
- Torkad oregano
Steg
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Finhacka 1 bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök och ca 500 g nötfärs 2-3 min.
- Rör ner 2 tsk spiskummin, 1 msk paprikapulver, 1 msk torkad oregano, 1 msk pesto rosso, 1/2 burk pizzasås och 1 dl vatten. Låt sjuda 2-3 min. Dra pannan från värmen och rör ner 50 g riven ost.
- Ta fram 1 förp tortillabröd. Fördela lite köttfärsröra mitt på varje bröd. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform.
- Häll 1/2 burk pizzasås över formen och strö över 50 g riven ost. Gratinera högt upp i ugnen 6-8 min, eller tills osten fått fin färg.
- Skär 1 röd paprika och 2 tomater i skivor. Lägg upp på ett fat. Häll av och skölj 1 burk majs, lägg upp i en skål.
- Servera enchiladasrullar med grönsaksplock.