Enchiladas med majs och paprika

Ingredienser

Steg

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Finhacka 1 bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök och ca 500 g nötfärs 2-3 min.
  3. Rör ner 2 tsk spiskummin, 1 msk paprikapulver, 1 msk torkad oregano, 1 msk pesto rosso, 1/2 burk pizzasås och 1 dl vatten. Låt sjuda 2-3 min. Dra pannan från värmen och rör ner 50 g riven ost.
  4. Ta fram 1 förp tortillabröd. Fördela lite köttfärsröra mitt på varje bröd. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform.
  5. Häll 1/2 burk pizzasås över formen och strö över 50 g riven ost. Gratinera högt upp i ugnen 6-8 min, eller tills osten fått fin färg.
  6. Skär 1 röd paprika och 2 tomater i skivor. Lägg upp på ett fat. Häll av och skölj 1 burk majs, lägg upp i en skål.
  7. Servera enchiladasrullar med grönsaksplock.