Mexikansk bönchili med potatis och yoghurt
Ingredienser
- Röd Chili
- gul Lök
- röd Paprika
- svarta Bönor
- krossade Tomater
- matyoghurt
- färskost
- citron
- bladpersilja
- grönsaksbuljong
- olivolja
- paprikapulver
- ris
- salt
- socker
- tomatpuré
- torkad Oregano
- vitlök
Steg
-
Tärna 1 röd paprika, skiva 1/2 gul lök och 1/2 röd chili.
-
Hetta upp 1 msk olivolja i en stekgryta. Fräs allt grönsakshack med 1 vitlöksklyfta (pressad) 2-3 min.
-
Tillsätt 1 msk paprikapulver, 1/2 msk torkad oregano, 1 msk tomatpuré, 2 tsk socker, 2 förp krossade tomater (á 210g), 2 dl vatten och 1 tärning grönsaksbuljong. Låt puttra 5-6 min.
-
Koka 1 3/4 dl ris enligt anvisning på förpackningen.
-
Rör ner 1 förp svarta bönor (sköljda och avrunna) och 50 g färskost i grytan. Låt sjuda 5-6 min.
-
Lägg 1 dl matyoghurt i en liten skål. Tillsätt finrivet skal och pressad saft av 1/2 citron. Smaka av med lite salt.
-
Grovhacka 25 g bladpersilja och strö över chilin. Servera mexikansk bönchili med citronyoghurt och ris.