Paella med chorizo, kräftstjärtar och persiljeyoghurt
Ingredienser
- Saffran
- Risoni
- Chorizo
- Kräftstjärtar
- Röd Paprika
- Tomat
- Rödlök
- Rysk Yoghurt
- Bladpersilja
- Grön Paprika
- Bladpersilja
- Cayennepeppar
- Kycklingbuljong
- Olja
- Paprikapulver
- Salt
- Vitlöksklyfta
Steg
-
Persiljeyoghurt: grovhacka 1/2 knippe bladpersilja (även stjälkarna). Lägg i en mixerbunke tillsammans med 1 dl rysk yoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad) och 1 krm salt. Mixa med stavmixer.
-
Koka upp 9 dl vatten, 2 tärningar kycklingbuljong och 1 förp saffran i en kastrull. Tillsätt 3 1/2 dl risoni och koka 10-12 min, eller tills den är mjuk.
-
Skär 1 röd paprika och 1 grön paprika i mindre bitar. Klyfta 1/2 rödlök och tärna 1 tomat. Skär ca 250 g chorizo i mindre bitar.
-
Stek chorizo och 2 vitlöksklyftor (pressade) i 1 msk olja i en rymlig stekpanna, 4-5 min.
-
Tillsätt paprika, tomat och rödlök. Krydda med 1 1/2 tsk paprikapulver, 1/2 tsk salt och 1 krm cayennepeppar. Stek i ytterligare 1-2 min.
-
Grovhacka 1/2 knippe bladpersilja. Blanda saffranskokt risoni med chorizofräs och 1 burk kräftstjärtar (avrunna). Strö persilja över paellan och servera med persiljeyoghurt.