Polpette di tacchino med pappardelle och grönkål
Ingredienser
- KALKONFÄRS
- PAPPARDELLE
- PARMIGIANO REGGIANO
- GUL LÖK
- GRÖNKÅL
- CHAMPINJONER
- CITRON
- VITLÖKSKLYFTA
- VITLÖKSKLYFTA
- PARMIGIANO REGGIANO
- CHILI FLAKES
- KINESISK SOJA
- KYCKLINGBULJONG
- MAJSSTÄRKELSE
- OLIVOLJA
- SALT
- STRÖBRÖD
- SVARTPEPPAR
- TORKAD OREGANO
- VITVINSVINÄGER
- ÄGG
Steg
-
Sätt ugnen på 200 grader. Koka även upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 6.
-
Grönkålschips: plocka blad från 1 påse grönkål (släng de grova stammarna). Lägg på en ugnsplåt och krama in lite olivolja och 1 krm salt. Tillaga mitt i ugnen 10-12 min, eller tills de precis blivit krispiga.
-
Sås: klyfta 1 gul lök och dela 250 g champinjoner. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs allt 3-4 min. Tillsätt 5 dl vatten, 1/2 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk kinesisk soja, 1 tärning kycklingbuljong, 1 vitlöksklyfta (pressad) och rikligt med nymalen svartpeppar.
-
Rör ut 2 tsk majsstärkelse i 2 tsk vatten (kallt) och vispa ner i såsen. Sjud 5-6 min.
-
Polpette: hacka hälften av den rostade grönkålen och lägg i en bunke. Blanda ner ca 500 g kalkonfärs, finrivet skal av 1/2 citron, 1 ägg, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1/3 påse Parmigiano Reggiano, 3 msk ströbröd, 1 msk torkad oregano, 1/2 tsk chili flakes och 1 tsk salt. Forma till 16 köttbullar.
-
Koka 360 g pappardelle enligt anvisning på förpackningen.
-
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme 6-7 min, eller tills de är genomstekta.
-
Blanda nykokt pappardelle med såsen och smaka av med lite salt. Strö över 1/3 påse Parmigiano Reggiano och servera med polpette och grönkålschips.