Ugnsbakad lax med kokosdoftande limesås
Ingredienser
- Gräslök
- Broccoli
- Kokosmjölk
- Laxfilé
- Lime
- Minimajs
- Basmatiris
- Flytande Honung
- Kycklingbuljong
- Majsstärkelse
- Salt
Steg
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Koka 3 1/2 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
-
Skär ca 500 g laxfilé i portionsbitar och krydda med 1/2 tsk salt. Lägg i en form med skinnsidan nedåt. Tillaga mitt i ugnen 8-10 min eller tills laxen är klar.
-
Skär 1 förp minimajs i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten 2-4 min. Låt 300 g broccoli koka med den sista minuten.
-
Koka upp 250 ml kokosmjölk, 1 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong och 1/2 msk flytande honung i en liten kastrull. Blanda ut 1 tsk majsstärkelse i 1 tsk vatten (kallt) och vispa ner i såsen. Låt sjuda 3-5 min.
-
Ta kastrullen från värmen. Rör ner 1/2 ask gräslök och finrivet skal och saft från 1/2 lime.
-
Skär resterande lime i klyftor. Servera ugnsbakad lax med limesås, ris, grönsaker och limeklyftor.